Pand Noord is een ruim en industrieel bedrijfs- en werkplek verzamelgebouw in Amsterdam Noord. In 1917 bouwde Louis Reyners op deze karakteristieke plek de eerste loods voor zijn bedrijf in hef- en hijsgereedschappen.

Anno nu huizen in het dynamisch Pand Noord veelal bedrijven werkzaam in de media, creatieve en entertainment industrie. Het idee van Pand Noord komt van Pim Hermeling. De voormalig directeur en oprichter van filmdistributeur A-Film bezocht begin 2000 de filmmaatschappij Miramax in New York, USA. Hij raakte geïnspireerd door dit mediacomplex, gevestigd in de hippe wijk Tribeca net buiten het centrum, in tegenstelling tot de vele doorsnee kantorencomplexen in down town Manhattan. Dit populaire filmcentrum onderscheidde zich naast het aanbod van informele bedrijfsruimten door de aanwezigheid van een hoogwaardige bioscoop en gezellig restaurant.

Volop geïnspireerd startte Hermeling samen met binnenhuisarchitect Ronald van Rooij in 2002 met de ontwikkeling van het eerste deel van Pand Noord. Al snel bleek hoe groot de aantrekkingskracht van Pand Noord op bedrijven was, en besloten de initiatiefnemers tot een fikse uitbreiding. Met het open karakter van het huidige pand als uitgangspunt werd een nieuw gebouw neergezet,  bijna drie keer zo groot en voorzien van de modernste faciliteiten. Sinds 2006 hebben hier meer dan 50 verschillende -grote en kleine- bedrijven hun intrek ingenomen. Zij delen diverse faciliteiten met elkaar, van de gemeenschappelijke receptie tot de gezellige koffie, lunch en lobby ruimte.